Amestec de cauciuc

Amestecul de cauciuc este o mixtură de polimeri cu negru de fum, uleiuri, agenţi anti-imbătrânire şi agenţi de vulcanizare. Procentul şi tipul de polimeri precum şi celelalte componente variază de la amestec la amestec, în funcţie de caracteristicile necesare de prelucrare, precum şi de proprietăţile care produsul finit trebuie să le aibă (caracteristici fizice, mecanice, electrice, etc).

Departamentul amestec este concentrat pe studiul comportamentului cauciucului şi îmbunătăţirea performanţelor acestuia:
– în condiţii de solicitare mecanică extremă
– la solicitări de abraziune
– la fructuaţii mari de temperatură
– în diferite medii: radiaţii UV, ozon, săruri, hidrocarburi, etc.

Experienţa dobândita în decursul anilor datorită colaborării cu clienţi de renume, au permis ca Flexibil să-şi dezvolte o gamă largă de amestecuri din cauciuc natural şi sintetic capabile să satisfacă cerinţele ridicate ale diferitelor aplicaţii întâlnite la clienţii săi.

Toate amestecurile de cauciuc sunt controlate cu ajutorul sistemelor computerizate şi fiecare lot de cauciuc este analizat şi testat înainte de a fi alocat pentru linia de producţie, pentru vulcanizare.

Produsele şi procesele firmei Flexibil sunt în continuu revizuite pentru optimizarea consumului de materiale folosite, a îmbunătățiri tehnologiilor de fabricație, reducerea variației parametrilor produselor în timp, a îmbunătățiri performanțelor produselor în exploatare, cât și pentru adaptarea continuă la legislaţia europeană de mediu.